14/1/14

37ª Patitrobada amb l'Oriol Comas, el Marius Serra i l'Ivan Prat


El setè any de Patitrobades comença amb força, gràcies a la visita que ens fan 2 il·lustres creadors per una banda, i un autor novell per una altre.

Comencem pels famosos.

Un és un “incontournable” del mon lúdic català, i l'altre és una celebritat, gràcies entre altres coses a les seves intervencions diàries als matins de Catalunya Radio. Us vull parlar de l'Oriol Comas, autor de jocs i creador d'esdeveniments lúdics majors en el paisatge català, i el Marius Serra, escriptor ludolingüístic, creador del món de Verbàlia.

Així doncs, aquest dissabte dia 18 de gener, ens venen a presentar la seva última creació:


ENIGMÀRIUS, el joc de taula, publicat per la editorial DEVIR
En aquesta versió del joc, haureu de fer punts resolent un enigmàrius, como no, però també trobant un anagrama, o descobrint el sentit d'una paraula (podeu comptar amb aquests 2 per que no us ho posin fàcil), o trobant una paraula que contingui unes lletres donades o desafiant els vostres adversaris inventant-vos un enigmàrius !
Evidentment, en la seva presentació, no podien més que fer-nos jugar... Així que a partir de les 18:30 començarà un concurs i qui serà capaç de resoldre el màxim de proves que ens proposaran guanyarà un exemplar del joc firmat pels 2 co-autors.
Ah, afegir que també hi haurà a la venta, en un mini estand de l'Abacus, no només l'Enigmarius, però també el seu germà gran, Verbàlia, així com els llibres del Marius Serra.
I ara li toca a l'Ivan Prat.

Ell encara no és tan famós, però segur que aviat formarà part dels autors de jocs que compten en la Península.Efectivament, amb aquest joc que ens ve a presentar, 1714: El cas dels catalans, l'Ivan ens demostra que és capaç de crear un joc de gran recorregut i que un cop publicat, segur que tindrà ressò més enllà de les nostres fronteres.


Aquest joc històric us farà assumir el paper d'una de les potencies europees que es van enfrontar a les forces borbòniques durant la Guerra de Successió Espanyola i que van fer les paus firmant el tractat de Utrecht al 1713, i el de Rastatt al 1714.
Però, si be haureu de lluitar conjuntament contra el joc (més ben dit contra les forces francoespanyoles), també us fareu la guitza entre vosaltres per fer-vos amb els territoris de l'immens imperi espanyol. 
Mentrestant, la ciutat de Barcelona estarà resistint en la seva particular lluita... I la pregunta és : sereu capaç salvar a la ciutat comtal, o preferireu guanyar en els altres territoris ?

Potser, després d'aquesta partida ja entendreu millor perquè les coses van anar com van anar !Així que, amants de les lletres o amants de la història, aquest dissabte no us podeu perdre la oportunitat de poder jugar a aquests jocs tan diferents, sobretot acompanyats pels seus autors respectius.

Horaris

Tot el dia, a partir de les 11
  • Ludoteca amb explicació de jocs
  • Presentació i explicació del joc 1714: El cas dels catalans, amb l'autor
  • Presentació i explicació del joc Enigmàrius, amb els autors

A partir de les 18:30
  • Presentació i concurs ENIGMÀRIUS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada