10/2/14

CAMPIONAT DE CARCASSONNE A MANRESA

Dijous 13 de febrer - 21h - Cafè-Teatre la Peixera


Us sona aquest ninot ?Segurament l'haureu vist en els ambients on es tracta de jocs de taula. 

Se'n diu un Meeple (pronunciar mípel), i ara s'ha tornat en tot un símbol dels jocs de taula.

Doncs aquest meeple va veure la llum amb el joc Carcassonne, que ha arribat a ser una fita en la historia dels jocs de taula.En aquest joc, els jugadors aniran muntant el tauler de mica en mica, col·locant fitxes de paisatge sobre la taula, creant així ciutats, camins i camps, dels quals intentaran apropiar-se col·locant-hi els seus meeples.

Tota la tàctica resideix en saber com col·locar les fitxes de terreny (be per a afavorir les meves propietats, be per a bloquejar el desenvolupament dels altres), però també a on i quan utilitzar la meva gent (ah, no us ho he dit però meeple ve de "my people"... sempre va be saber coses així per fer-se el xulo amb els col·legues :p ). Clar, perquè només en tenim 7 per tota la partida, i un cop col·locats en ciutats o camins, no els recuperarem fins que es tanquin aquests llocs.

També haurem de decidir si ens desenvolupem sol, o amb un altre jugador o si surt més a compte fastiguejar els altres. Tot i que, al final, per guanyar, haurem de fer una mica de tot, aliant-nos momentàniament amb un per després col·laborar amb un altre.

Ah, i no us parlo de l'estrès mentre espereu de que us surti LA fitxa que us permeti fer la súper martingala del segle...

Be, si aquesta presentació breu us ha despertat les ganes de saber-ne més us proposo, per una banda, 2 llocs amb més informacions sobre el joc :
- un video amb l'Oriol Comas, 
- i un blog d'un amic de Manresa,
... i per una altra banda, us invito a anar a Manresa justament aquest dijous, on la gent del CAE organitzen el 6è Campionat de Carcassonne de la llum. Comença a les 9 del vespre i és al Cafè-Teatre La Peixera. Això sí, per als que ja coneixeu el joc, compte que juguen amb 3 variants que van crear ells mateixos. Però ho teniu tot perfectament explicat en la mateixa pàgina del CAE.

I, evidentment, us esperem a la propera Patinight (dissabte 28 d'aquest mes a la Galleda) i a la Patitrobada (dissabte 15 de març) per jugar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada