22/1/13

PATITROBADA DE ROL I JOCS

Després de llevar-nos acompanyats per un cel gris i amenaçador de pluja, era moment de posar-se “les piles” per una nova Patitrobada. Aquesta, però, marcada per forces novetats: nous membres de l'associació, nous espais, partides de rol..., però amb moltes ganes de que tot anés bé.


Havíem quedat a les 10 al vestíbul de l'Ateneu, i mentre alguns començaven a organitzar els jocs de taula per aquell dia, altres s'acabaven de despertar i d'organitzar el tema de rol, tot prenen un cafè al bar. I mentre la Patitrobada començava a escalfar motors, en Roger (Gaelos), sempre responsable, preparava les útils targes identificatives que portaríem tot el dia coma membres del Pati.

El matí va ser tranquil. Va passar la gent que la pluja i el fred havia perdonat, i l'ambient era molt agradable i motivador per jugar a la pila de jocs que havia portar en Christophe (Riboule Dingue).


Després de la parada per dinar, es va donar el tret de sortida a les partides de rol. Tot i estar programades per les 16h de la tarda, vam donar un temps per acabar d'omplir les places per taula de joc. Finalment, cap a quarts de cinc, les tres partides de rol organitzades, començaven les seves respectives aventures.


Per una banda, una partida ambientada en el Hobbit, dirigida pel Joan (Judas) on els jugadors mostraven estar plenament ficats en el paper i gaudint al màxim del joc i la narració dels esdeveniments. I no exempta d'algun petit accident amb les cadires del local, la cosa va anar de més a millor.


En una altra taula, en Roger (Gaelos) dirigia a un grup de soldats espacials, que feien front a un misteri on una raça alienígena hi tenia molt a veure. Una partida totalment “oberta”, pel que fa a les edats dels jugadors, ja que hi participaven un parell de dones que no tenien ni idea que era això del rol, ni dels aliens. Ara bé: s'ho van passar molt bé durant les dues hores i mitja que va durar la partida.


A la tercera taula, hi estava en Juanjo (Nanuk), que s'encarregava de la partida de rol infantil. Estava destinada a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys, i cal dir que va ser la primera partida en començar a jugar. Després d'una breu introducció a tot el sistema de joc i el repartiment de personatges, va començar la trepidant aventura a la que els nens s'hi van ficar de ple. Al finalitzar la partida, tots demanaven quan podrien repetir l'experiència i si podrien portar als seus amics.


La bona acollida d'aquest nou format de la Patitrobada, ens dóna noves il·lusions de cara a les properes edicions. I possiblement, entri dins el calendari d'activitats, programar unes jornades íntegres sobre els jocs de rol.

Així que... no us despisteu i estigueu al cas del nostre blog!

Off-rol: perdoneu però encara no ens han arribat les fotos de l'espai de jocs de taula. En breu les penjarem.

2 comentaris:

  1. Fantàstica experiència :D
    Aquesta passada Patitrobada ha estat el meu debut com a Director de Joc (DJ) en unes jornades obertes i la veritat es que resulta molt refrescant i engrescador.

    Ganes ja de montar la següent experiència ;).

    Salut!

    ResponElimina
  2. Molt bon ambient, amb ganes de jugar a rol un altre dia que tingui temps

    ResponElimina