27/7/15

QUÈ ENS HA PORTATEL JULIOL?

Per tal de donar-li un nou us al bloc, hem cregut que estaria bé fer un petit noticiari amb les novetats del que ens interessa :D.

·Comencem per un gran clàssic: Pendragón.
Nosolorol l'ha tornat als nostres mercats, en la que seria la seva cinquena edició (recordem que la editada per JOC Internacional equivalia a la tercera) el veterà joc que reviu la llegenda de Kamelot i la taula rodona. Els jugadors encarnaran cavallers exemplars, interactuant en el món de Britannia.
El sistema de joc no ha variat de l'anterior edició, però tot i així destaca per no limitar-se en l'evolució de les estadístiques dels personatges, si no que a més contempla una gestió de les terres i la descendència.
On si varia és en la redacció del llibre. La lectura és més agraïda i concisa, tant en el que respecta a la ambientació com en l'aplicació del reglament. L'aspecte del joc també ha millorat sensiblement amb una maquetació actual i unes il·lustracions més espectaculars.

·Walhalla és un nou joc que ha vist la llum gràcies a una campanya de micromecenatge i editat per GDM Games. Es tracta d'un joc de rol històric que busca emular l'edat mitjana centrant-se en la cultura vikinga. La idea és enfocar dels segles IX al XII buscant el realisme. Hi ha la opció d'afegir elements fantàstics, però sempre seran molt limitats i ambigus, donant peu a que tot és fruit de la superstició.
El sistema de joc és percentil, permetent jugar a dos nivells de regles. Per un cantó es tenen les bàsiques, que permeten jugar com a qualsevol altre joc. I per l'altre hi ha un recull de regles opcionals independents entre elles, però que complementen el sistema bàsic. La gràcia és que el director de joc prèviament decideix amb quines es sent més còmode a l'hora de dirigir.
Per qui vulgui saber-ne més d'aquest nouvingut, sempre pot visitar la web oficial del joc:

·Holocubierta ens ha portat aquest mes dos móduls. Per un cantó tenim El espinazo del diablo, un suplement per a Numenera. Hi trobarem tres aventures que formen tota una campanya.
A més han editat el primer suplement per a Ars Magica 5a en castellà: La alianza rota de Calebais, adaptació del suplement amb el mateix nom que es va crear per a la primera edició del joc.

·Encara falten dues setmanes per que acabi el micromecenatge d'Ediciones Epicismo. Estan movent la xarxa per trobar interessats en que es reediti el joc de ciència ficció Fading Suns. Falta poc temps, però si algú li interessa ajudar-los deixo l'enllaç:

·Star Wars Imperial Assault és el nou joc de taula d'Edge Entertainment. Es tracta d'un joc d'aventures de l'estil del Descent, en el que els jugadors prenen el control de personatges rebels que entren en una base imperial. Un dels jugadors agafa el rol del revers obscur i va mostrant el taulell i els enemics a mesura que els protagonistes avancen.

·En el camp dels wargames s'ha de destacar el nou exèrcit per a Infinity: USAriadna. Aquest nou grup forma part de la facció Ariadna i encara només disposa d'una caixa d'iniciació. Les estadístiques d'aquestes noves tropes ja hi són al reglament que, recordem, és gratuït.


·El marro del mes se'l emporta Games Workshop. Esperém poder explicar-ho ordenadament, per que no quedi un garbuix d'informació.
I és que ha sigut aquest juliol quan han decidit llançar a les botigues el seu nou i polèmic Warhammer: Age of Sigmar. Més que una nova edició de Warhammer Fantasy, podem dir que es tracta d'un joc totalment diferent.
Ja d'entrada l'ambientació s'allunya dels regnes tradicionals que caracteritzaven el joc, per situar-lo en un futur destruït pel Caos. S'han desfet de totes les faccions per reduir-les a cinc, i les ha dotat d'una estètica més propera a 40000.
El reglament també ha rebut un seriós replantejament: eliminant les formacions d'unitats que tant caracteritzaven Warhammer, simplificant al límit el sistema de joc i omplint-ho tot d'anglicanismes fins a nivells insuportables.
Però no tot és nou, ja que no sembla que Games Workshop hagi canviat les seves polítiques. A part dels elevats preus de les seves miniatures i el cost desorbitat del reglament, ha retirat del mercat Warhammer Fantasy per donar-li tot el protagonisme a aquesta nova versió. Bé, millor dit l'ha retirat a les seves botigues. Es veu que el canvi de joc no és prou raó com per permetre les devolucions dels altres negocis.
Això sí, s'ha de reconèixer el detall que, encara que sigui per promocionar el gran canvi, des de la seva web es poden baixar de manera totalment gratuïta el reglament bàsic i les llistes d'exèrcit de les edicions anteriors, ara anomenades “Warscrolls” (veieu el que us deiem dels anglicanismes?).
El fet es que totes les miniatures que existien fins ara es queden obsoletes per que, com hem comentat, tota la ambientació i faccions han canviat. Cert que es poden descarregar els PDF dels llibres d'exèrcit antics i adaptats a l'Age of Sigmar. Però no tindran continuïtat.
Sigui com sigui, a part dels botiguers i els filòlegs, el nou joc no està agradant als jugadors veterans que, al seu parer, el nou sistema perd l'essència pròpia de Warhammer, condemnant-lo a ser un joc de segona. Aquest malestar porta a rumors d'un nou reglament creat pels afeccionats, en l'estil dels anteriors... Com va passar amb Pathfinder, vaja.
Per qui vulgui provar el nou joc, pot descarregar tota la informació necessària (inclús un reglament en català!) a la pàgina oficial de Games Workshop:
N'hi ha prou que, al menú esquerre, busqui la secció de “Libros y Digital de Warhammer Age of Sigmar”

·Com a noticia internacional, sembla que Ice Crown Enterprises està preparant una nova versió del famós Rolemaster. Actualment està en la segona beta, però permeten que, qui ho vulgui, pugui descarregar-se gratuïtament el prototip i poder opinar. Si us interessa proveu aquest link:
Això si, primer us heu de registrar al fòrum d'ICE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada