2/7/14

ENS AGRADEN ELS REPTES!


Ens hem tornat bojos ? Som uns agosarats ?
No ho sé, però el fet és que ens hem posat en un bon jardí i ara necessitarem l'ajuda de tots si volem sortir-nos-en. A veure si podem comptar amb vosaltres. 

Si confieu amb nosaltres (i teniu més de 10 anys, millor), no cal que llegiu res més. Ompliu el formulari d'inscripció i passeu-vos per l'Ateneu Igualadí el dia 19! 

Be, el més lògic que vulgueu saber-ne més. Us explico.

El dia 19 de juliol a les 19h, volem organitzar la que serà (si ningú ens diu el contrari) la macropartida de Carcassonne amb més número de jugadors que no s'ha fet mai. Necessitem ajuntar 150 persones per a celebrar el 150è aniversari de l'Ateneu Igualadí. Per a aquesta ocasió, hem versionat el joc per a ambientar-lo a Igualada i al món dels blanquers.

Per tant, des d'aquí fem una crida a tots els aficionats dels jocs, però també als que no coneixen aquest mon que ens apassiona a la gent del Pati.

Els que ja saben de què va aquest joc, un cop llegit això, us interessarà saber quines seran les especificitats de la versió “Adoberies i Blanquers” que ens hem tret de la màniga. Fàcil, aquí teniu un article sobre la presentació d'aquesta variant.

Pels altres, aquí teniu una presentació del joc estàndard. Ah, i una cosa que em deixava. Sí que el joc és relativament fàcil, però millor tenir més de 10 anys per jugar-hi. Al Pati sabem de nens de 7 anys que hi juguen, però ja estan acostumats.

I ara, be, intentaré convèncer-vos per venir a participar a aquest gran esdeveniment.


Quins poden ser els motius pels quals no us podeu perdre la partida?


Primer

perquè així participareu de la celebració del 150è aniversari de l'Ateneu Igualadí, veritable punt de referència cultural a la ciutat d'Igualada.

Segon

perquè pel simple fet de participar, entrareu en el sorteig d'un dels 10 jocs de taula que l'Ateneu us oferirà.

Tercer

be... per a competir, i intentar emportar-se un dels jocs que oferirà Devir, la editorial del joc original (sí, hi ha gent que juga per guanyar... mira, això de la vinya del senyor... :p ). Els 3 primers s'emportaran, per ordre: 

Quart

(potser per a nosaltres del Pati el més important) perquè els que no els coneixen descobriran un joc de taula modern i entendreu perquè, des de l'associació El Pati d'Igualada volem fer divulgació d'aquest tipus d'oci.


Els jocs de taula moderns 


Des dels anys 80, els jocs de taula coneixen un renaixement a tota Europa, especialment a Alemanya i el nord d'Europa. I a nosaltres, ens semble que és una de les millors maneres de reunir novament la familia i els amics, de barrejar generacions, a través d'una activitat creativa : jugar. Jugar per passar-s'ho be, per estar amb els amics o la familia, i on el guanyar pot ser un al·licient, però en cap moment una fi.

Alguns d'aquests jocs moderns son una meravella de mecànica. Oblideu-vos de les partides inacabables de Monopoly, oblideu-vos de patir el pes implacable d'unes tirades de daus dolentes que no us permeten avançar les vostres fitxes com caldria. No. Amb els jocs moderns, els autors han aconseguit limitar el temps de partida (un dels últims jocs publicats es diu “Un imperi en 8 minuts”), també han reduït el pes de l'atzar (de fet, molts jocs ja no fan servir daus per moure fitxa).

En el cas del Carcassonne, el Klaus-Jürgen Wrede a trobat un punt d'equilibri idoni entre reflexió i atzar en un joc d'uns 45 minuts maxi ! Si guanyem, és perquè hem jugat intel·ligentment, i si perdem doncs segur que és perquè la sort no ens ha acompanyat! I com que la partida és ràpida, molt sovint la gent en fa una segona de seguida: “Aquesta vegada ja veuràs com guanyo jo !”

Be, si voleu saber-ne més sobre el joc Carcassonne estàndard, en aquest article us l'explico. I si el voleu provar, tindrem uns exemplars durant la Patitrobada del 19 de juliol. Estarem des de les 11 del matí, així que no teniu cap problema per a descobrir la nostra versió, i entrenar-vos pels que volen emportar-se el premi.

Què?  Quedem allà ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada