13/3/16

CIVILITZACIÓ - UN JOC EMBLEMÀTIC

Com segurament sabeu si heu arribat a aquesta entrada, al Pati d'Igualada us volem oferir l'oportunitat de jugar a un joc emblemàtic de la historia dels jocs moderns, i ara amb una versió gegant que acaben de co-editar les editorials 999 Games i Pegasus Spiele.



Era el 1980 quan el Francis Tresham, autor de jocs des dels 70 i inventor d'una línia de jocs de trens (jocs coneguts com els 18xx), va publicar CIVILIZATION un joc totalment nou per l'època. Es tractava de simular l'evolució de les civilitzacions humanes entre l'última glaciació (9000 a.c.) i l'edat del ferro (500 a.c.)

Tot i que la part estratègica i militar pot tenir la seva importància per poder controlar part del territori, no es tracta en absolut d'un joc bèl·lic.  Aquí és barrejaran també elements de gestió de recursos, de comerç, i de diplomàcia.


Font: https://twitter.com/isaacsashes/status/671870936832864258 Comencem amb una simple fitxa de població en una regió del mapa. 
De mica en mica, la nostra població creixerà i s'estendrà, fins que entrem en contacte amb un altre grup humà i/o fundem una ciutat. Evidentment, cada regió només pot contenir un nombre reduït de població, per tant ràpidament ens haurem de posar d'acord, pacíficament o no, per saber qui ocupa quina zona. I si a un moment donat aconseguim reunir 6 fitxes de població en una mateixa regió, podrem fundar una ciutat.


Llavors comença una nova fase, la del comerç.
Cada ciutat ens donarà accés a productes amb els quals podrem comerciar amb les altres nacions, i com més ciutats, més productes.








Un cop tenim ciutats i hem adquirit bens gràcies al comerç, podrem adquirir coneixements científics, culturals, polítics...







I així la nostra civilització avançarà a través de les èpoques fins al final de la edat de ferro, que és quan mirarem quina és la més desenvolupada.







Què me'n dieu? Voleu formar part dels valents que deixaran la seva petjada en la historia lúdica local així com universal?

Si és així, correu a omplir el formulari d'inscripció el més aviat possible per poder reservar el vostre lloc, i no dubteu en compartir-ho amb el màxim de gent.

Recordeu (i si no ho sabeu, aneu a llegir aquesta entrada, MEGA CIVILITZACIÓ, UN NOU REPTE on ho expliquem tot) que podeu participar només per unes hores, compartint el destí d'una civilització amb altres jugadors, o bé quedar-vos tot el dia i intentar il·luminar la humanitat gràcies als vostres dots de dirigent absolut.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada