15/11/13

1911, Amundsen VS Scott

Un projecte de llarg recorregut.

 

Ara va la presentació del tercer joc del Perepau Llistosella que podreu descobrir a la Patitrobada del 16 de novembre.

Fa 2 anys, mentre es celebrava el centenari de la conquesta del Pol Sud, al Perepau se li va acudir crear un joc ràpid de cartes que recrearia la increïble carrera que es van lliurar el noruec Roald Amundsen i el britànic Robert Falcon Scott.
Després de jugar el prototip en una Patitrobada, vaig proposar al Perepau que presentéssim el joc a unes editorials franceses durant el Festival de Jocs de Cannes


El joc va ser ben acollit, i una editorial se'l va quedar, dient que podria encaixar en una nova línia de jocs que estaven desenvolupant. També, com és de costum en un procés de creació d'un joc, li van demanar al Perepau alguns canvis per a millorar alguns aspectes, entre altres coses afegir-hi més historia” durant la partida. Malauradament, al final la editorial va renunciar a la publicació car la línia en la qual havia d'entrar ja no els interessava :(
 


Tot i així, i veient que el joc tenia un bon potencial, el Perepau va decidir llançar-se a l'aigua... be, no sense haver-ne comprovat abans la temperatura. O sigui que havent trobat un il·lustrador de gran qualitat (el Pedro Soto),

i tenint el recolzament d'una distribuïdora amb experiència en el mon dels jocs (Homoludicus), van decidir muntar una editorial pròpia i van obrir un projecte en la plataforma de micro mecenatge Verkami. I va ser un èxit immediat, gracies per una banda al renom que tenen els protagonistes en el microcosmos lúdic espanyol, i per una altra, molt important, al magnífic treball del Pedro.A que fa patxoca ?
 

Total, que van fer explotar tots els llindars que s'havien proposat, i ara podem gaudir d'aquesta petita joia.
En aquest joc, cadascun dels jugadors haurà de recórrer una pista individual, i l'ultim en arribar al Pol pagarà la ronda (el gel, ja el tindrem).

En el seu torn, el jugador actiu podrà:
Robar de una a tres cartes per millorar la seva mà de cartes (però com més cartes roba, més li costaran), o jugar una o varies cartes per avançar... o per fer perdre el nord, eee, vull dir, el sud, al seu adversari.

I, ull, que si per a l'Amundsen no és tan greu, només una lleugera pèrdua de temps, per a l'Scott és vital no quedar-se fora de pista ja que podria morir si no troba el bon camí ràpidament... i guanya automàticament l'Amundsen ! (Ja, aquesta va ser la veritable i trista historia de l'Scott).Com ho veieu, l'originalitat d'aquest joc és que és asimètric. Segons si jugues de Scott o d'Amundsen, no jugaràs igual

Aquest és un joc ràpid però tens, en el que sempre hem d'escollir entre avançar nosaltres o retardar l'adversari, robar cartes per a tenir una bona mà i fer etapes llargues o robar-li una carta vital a l'altre, conservar reserves per si el temps es posa en contra o jugar-les totes de cop i escapar-se...
 
Ja ho sabeu tot... ah, no, una altra cosa. Si veniu a la Patirobada demà podreu participar a un campionat que farem al llarg del dia, la fase final del qual tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda.

I el guanyador s'emportarà un exemplar del joc firmat per l'autor.

Us hi veurem ?

Visita de luxe a la Patitrobada

 
El Perepau Llistosella, un dels nostres fervents seguidors des del 1er dia ens torna a visitar.

Per als que no el coneixeu, el Perepau és potser l'autor català que més renom te per al gran públic ludófil espanyol ja que va guanyar un premi internacional al 2008 amb Teseus, joc que va acabar sent publicat internacionalment per la editorial suïssa Hurrican sota el nom de Sidi Baba.Des de tots aquests anys, el Perepau ens ve a visitar regularment, i sempre porta algun joc en procés de creació, i és així com vam poder gaudir de l'evolució del Teseus, que vam jugar en la seva versió original...


 

  ... i després en la seva versió publicada (versió, si em permeteu una opinió personal, un pel massa edulcorada, per tal d'arribar a un públic més familiar).
Aquest dissabte, ens ve amb tres jocs que acaben de sortir al mercat. Tres jocs que alguns assistents a la Patitrobada van poder jugar.

I ara veurem com han anat evolucionant i què se n'ha fet. Deixeu-me presentar-vos-en 2... dedicaré un article a part per al tercer.

El primer d'aquest 3 que vam veure al Pati es diu 21 Motines.En la versió original, els jugadors erem els tripulants d'un vaixell de pesca que havia d'anar a buscar els millors peixos per vendre'ls i fer-se el més ric (podreu jugar amb la primera versió auto-editada a la Patitrobada).
Ara, serem pirates, i anirem a buscar tresors...
L'originalitat d'aquest joc és que qui decideix de les accions de tota la tripulació és el Capità de torn. I és clar, com que les decisions del Capità no sempre coincidiran amb les nostres necessitats personals... ens haurem d'amotinar per prendre el control del vaixell i que tothom faci el que nosaltres volem.
Un joc ple d'interacció entre els jugadors, de negociacions i de traicions... Per exemple, què és millor, arriscar-se a provocar un motí ("quina pèrdua de temps i de diners, Déu meu !") o convèncer al Capità de prendre tal decisió ("seré fidel, Capità, sempre que hi trobi el meu compte...") ?

El següent és 1,2,3...Ahora me ves.

La historia comercial d'aquest joc va començar justament durant una Patitrobada.

Durant el dinar, mentre esperàvem les postres per ser exacte, el Perepau va treure's de la butxaca un grapat de fitxes del parxís de diferents colors, i unes cartetes de cartró amb uns símbols estranys.
 
Ens va explicar el joc (amb una improbable historia de tribus indis ^^) i un cop llançats, tots els assistents es van picar... i no recordo si vam acabar les postres.


Però el que sí se, es que un dels assistents, que tenia des de feia temps ganes de llançar-se en l'edició de jocs, li va demanar el prototip. Al final, aquest noi no va poder dur a terme el seu projecte, però els hi va ensenyar el joc a l'editorial Homoludicus... I ja està. Ja tenim les caixes en les mans, les fitxes de parxís s'han convertits en animalons (els més observadors reconeixeran les fitxes d'un famós joc de taula anomenat Agricola, publicat per la mateixa Homoludicus)


i sembla ser que el joc es vendrà fins i tot a la Xina !!!
Ah, de què va ? És un joc d'observació i de rapidesa.
Primer els jugadors observaran un grup d'animals posats al mig de la taula durant 10 segons. Després tancaran els ulls, i un jugador farà un canvi, indicat per una carta. Per acabar, tothom obra els ulls i el primer en descobrir el canvi s'emporta els punts.
Us ho asseguro, es treure el joc a l'hora del cafè durant el dinar familiar dominical i veure com tothom es pica !

Queda l'últim, 1911, Amundsen VS Scott, però aquest li vull dedicar un article especial... que espero poder publicar avui mateix !

13/11/13

36ª Patitrotabada16 NOV - 11h-20h - Ateneu Igualadí

Programa

Cada vegada us podem proposar més activitats lúdiques.

Autor Convidat: Perepau Llistosella

Tot el dia :
  • Campionat de 1911, Amundsen VS Scott, amb un exemplar signat per l'autor com a premi. Sistema suis amb 3 rondes, semis entre els 4 millors (1 vs 3 i 2 vs 4) i final.
  •  
  • Explicació per l'autor dels jocs 1911, Amundsen VS Scott, 1,2,3... Ahora me ves i 21 Motines. 
  •  
  • Demostració del joc de miniatures Warhammer 40K
  •    
  •  Jugar amb els jocs de la nostra ludoteca


A partir de les 6 de la tarda :

  • Fase final del campionat

  • Presentació de l'autor convidat i dels seus jocs

  • Joc en viu 123... Ahora me ves – en el qual podrà participar tot el públic.

12/11/13

PATITROBADA 16-11-2013


DISSABTE 16 DE NOVEMBRE... 
PATITROBADA!!!

Hola ludòfils i ludòfiles,

Ja estem arribant al 3er dissabte de novembre, i... sabeu el que toca, oi ?
Com sempre, us estarem esperant aquest dissabte dia 16 de novembre a partir de les 11 del matí i fins que ens facin fora, amb els nostres jocs de sempre que us podrem explicar perquè els gaudiu, així com elsjocs de rol per la tarda. Si no sabeu què son, si només n'heu sentit a parlar de lluny, us invito a venir a provar-ho, és una experiència lúdica molt interessant i creativa.

I pel que fa a la creació, aquesta vegada aquesta vegada en tindrem un bon exemple. Ens torna a visitar el Perepau Llistosella, aquest cop amb 3 jocs que surten a botigues aquests dies. Pel que sou fidels a la Patitrobada, segurament haureu jugat a alguns d'aquests jocs en la seva fase de creació. Doncs ara toca disfrutar del producte final.

Els 3 jocs son:
-1911, Admunsen VS Scott , un joc de cartes per a 2 jugadors ràpid, fàcil d'aprendre i que us farà viure la fabulosa carrera cap al Pol Sud que van protagonitzar aquells 2 aventurers de principis del segle passat.
-1, 2, 3 Ahora me ves, un joc d'observació per a tota la familia.
-21 Motines, un joc de pirates on haurem de fer el que diu el Capità... fins que ens en cansem i agafarem el mando del vaixell !

El Perepau serà amb nosaltres tot el dia i us podrà firmar els jocs. També organitzem un petit campionat del 1911, i una versió en viu de l'1,2,3 ... Que què vol dir en viu ? Sorpresa! Només cal venir per descobrir-ho i passar-s'ho be.

La final del campionat aixi com l'1,2,3 en viu es faran a partir de les 18:30, però per més informació sobre el programa, podeu mirar al blog del Pati.

Bé, i a banda de tot això, recordeu que si teniu algun joc que no tenim a la nostra ludoteca i us ve de gust compartir-lo amb més gent, sempre el podeu portar i segurament trobeu algú per tastar-lo.


Us hi esperem!!

6/11/13

LA CRIDA ESTÀ FETA!


Un cop més, al vestíbul de l'Ateneu Igualadí, organitzarem una nova jornada de partides de la Societat Pathfinder.
Tots aquells interessats, podeu passar per allà i gaudir de bon ambient i bones aventures, durant els torns de matí o tarda.

Inscripció AQUÍ.

Us hi esperem!